Huisartsenlaboratorium – Medisch centrum de Steenpoort – Genemuiden – Genemuiden
Pr. Julianastraat 25 8281 CK Genemuiden Tel:038 - 385 12 00
Header afbeelding

Huisartsenlaboratorium

Prikpost Isala Klinieken

Voor het afnemen van bloed kunt u terecht bij de prikpost van de Isala Klinieken. Voor het bloedprikken is het wel nodig een afspraak te maken, u kunt niet meer zonder afspraak terecht. Het telefoonnummer van het laboratorium om een afspraak te maken is 088 – 624 23 77. Dit geldt ook voor de prikposten in het ziekenhuis in Zwolle en polikliniek Kampen.

Adres:  Paramedisch Centrum
Prinses Julianastraat 23a
8281 CK Genemuiden

Openingstijden:

De prikpost maakt samen met u een afspraak hoe laat u terecht kan.

Meenemen:

Neem als u naar de prikpost gaat, het laboratoriumformulier mee dat u van uw arts gekregen hebt. Neem ook uw verzekeringspasje en een identiteitskaart mee (paspoort of rijbewijs).

Nuchter?

Voor bepaalde onderzoeken wordt u gevraagd nuchter te komen. Nuchter zijn staat ook op het aanvraagformulier vermeld. Bijvoorbeeld voor een glucosebepaling of cholesteroldiagnostiek kan dit noodzakelijk zijn. Door eten en drinken kunnen er tijdelijk te veel vetten of suikers in uw bloed zitten. Hierdoor kunnen de meetresultaten tijdelijk te hoog zijn. Als u nuchter bent, kunnen wel de juiste waarden worden gemeten.
Als u nuchter voor het bloedprikken moet verschijnen, dan mag u de avond daarvoor, vanaf 22.00 uur niets meer eten en drinken. U mag wel een beetje water drinken.